A love supreme

A Love Supreme (2005), een samenwerking tussen Anne Teresa De Keersmaeker en Salva Sanchis, is een kwartet op John Coltranes gelijknamig muziekstuk. In A Love Supreme gebruikt Coltrane op blues geïnspireerde muzikale structuren waaruit hij frases met veel ruimte voor expressieve vrijheid naar boven laat komen.

De muziek blinkt uit door de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans. Voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven en in elkaar te laten opgaan. De Keersmaeker: “In de niet-westerse muziek zijn compositie en improvisatie geen twee van elkaar gescheiden concepten. Improvisatie is immers compositie in de onmiddellijkheid van het moment.”

alovesupremecanne-van-aerschot

alovesupremecanne-van-aerschot

Samen met een nieuwe cast jonge performers herwerken De Keersmaeker en Sanchis A Love Supreme tot een avondvullend programma. Het resultaat is een uitgesproken vitale voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde.

alovesupremecanne-van-aerschot